Harjoittelu positiivisen mielenterveyden puolesta DNAfit Uncategorized Vatsan rasvan kertyminen tyydyttymättömällä rasvalla

Vatsan rasvan kertyminen tyydyttymättömällä rasvalla

Uusi tutkimus osoittaa, että tyydyttyneen rasvan kehittyy paljon enemmän rasvaa ja vähemmän lihasmassaa kuin monityydyttymättömät rasvat. Tämä on aivan ensimmäinen tutkimustutkimus, joka osoittaa, että ruoan rasvarakenne ei vaikuta vain veren kolesterolitasoon sekä sydän- ja verisuonisairauksien vaaraan, mutta myös selvittää, missä rasva pidetään kehossa. Ylimääräisten kalorien painon saaminen monityydyttymättömistä rasvoista näyttää aiheuttavan paljon enemmän lihasmassassa, samoin kuin vähemmän kehon rasvaa kuin ylensyömällä samanlainen määrän tyydyttynyt rasva.

Huolimatta samanlaisista painonnousuista kahden ruokavaliosuunnitelman välillä tässä tutkimuksessa, tyydyttyneiden rasvojen ylimääräiset käyttöä aiheutti huomattavasti suuremman rasvan määrän lisääntymisen maksassa ja vatsassa (etenkin sisäelimiä ympäröivä rasva, viskeraalinen rasva) verrattuna verrattuna monityydyttymättömän rasvan ylimääräisen käytön myötä.

Uppsalan yliopiston uusi tutkimus osoittaa, että tyydyttyneen rasvan rasva kehittyy paljon enemmän ja vähemmän lihasmassaa kuin monityydyttymättömät rasvat. Tämä on aivan ensimmäinen tutkimustutkimus, joka osoittaa, että ruoan rasvarakenne ei vaikuta vain veren kolesterolitasoon sekä sydän- ja verisuonisairauksien vaaraan, mutta myös selvittää, missä rasva pidetään kehossa. Tulokset on äskettäin julkaistu American Journal Diabetes -lehdessä.

Tutkimus sisälsi 39 nuorta aikuista kaveria sekä tyypillisen painon naista, jotka söivät 750 lisäkaloria päivittäin seitsemän viikon ajan. Tavoitteena oli, että he Arsenal FC Paita saavat kolme prosenttia lähtöpainostaan. Työ sai merkittävän kiinnostuksen aloittaessaan vuonna 2011, osittain sen jälkeen, kun lisäkalorit nautittiin muffineista, joilla on korkea rasvapitoisuus, ja tohtorikouluvan Fredrik Rosqvist paisti laboratoriossa sekä tutkimuksen ensimmäinen kirjoittaja.

Puolet koehenkilöistä oli satunnainen syödä ylijäämäisiä kaloreita monityydyttymättömistä rasvoista (auringonkukkaöljy), kun taas toinen puoli sai ylijäämäkalorit tyydyttyneestä rasvasta (palmuöljy). Molemmat ruokavaliot sisälsivät täsmälleen saman määrän sokeria, hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiinia; Ainoa ero muffinien välillä oli rasvan tyyppi.

Kehon rasvan lisääntyminen ja rasvan jakautuminen kehossa määritettiin hyödyntäen magneettikuvausta (MRI -skannauksia) ennen painonnousun jälkeen, samoin kuin kehon lihasmassa. Geeniaktiivisuus määritettiin vatsan viskeraalisessa rasvassa aikaisemmin sekä sen jälkeen, kun paino sai geenisirun avulla, joka tutkii useita tuhansia geenejä kerrallaan.

Huolimatta samanlaisista painonnousuista kahden ruokavaliosuunnitelman välillä, tyydyttyneen rasvan ylijäämä käytti huomattavasti suuremman kasvan määrän maksan ja vatsan (erityisesti sisäelimien ympäröivä rasva, viskeraalinen rasva) verrattuna verrattuna siihen Monityydyttymättömän rasvan ylijäämä. Lisäksi kehon rasvan kokonaismäärä oli korkeampi tyydyttyneessä rasvaryhmässä, kun taas toisaalta lihasmassan lisääminen oli kolme kertaa vähemmän niille, jotka söivät tyydyttynyttä rasvaa verrattuna niihin, jotka söivät monityydyttymätöntä rasvaa. Siten monityydyttymättömien rasvojen ylimääräisten kalorien painon saaminen laukaisi paljon enemmän lihasmassassa, samoin kuin vähemmän kehon Celta de Vigo Paita rasvaa kuin ylensyömällä samanlainen määrä tyydyttynyttä rasvaa. Kun otetaan huomioon, että monet meistä ovat positiivisessa energiatasapainossa, ja näin ollen painotetaan hitaasti hitaasti ajan myötä, nykyiset tulokset ovat erittäin sopivia monille länsimaisille väestölle.

”Maksasrasva ja viskeraalinen rasva näyttää edistävän useita aineenvaihdunnan häiriöitä. Nämä havainnot voivat seurauksena olla ratkaisevan tärkeitä henkilöille, joilla on aineenvaihduntataudit, kuten diabetes. Jos tulokset, jotka liittyvät monityydyttymättömien rasvojen käytön mukaiseen lihasmassaan, voidaan varmistaa tulevissa tutkimuksissamme, se on kiehtovaa monille vanhuksille, joille lihasmassan säilyttäminen on fantastista arvoa sairastuvuuden lopettamisessa ”, toteaa Ulf Risérus, kansanterveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kumppaniprofessori sekä huolehtiva tiede sekä tutkimuksen johtaja.

Kun se liittyy diabeteksen ja sydän- ja verisuonisairauksien luomisen vaaraan, se näyttää paljon tärkeänä, missä kehossa rasva pidetään kuin tarkalleen kuinka paljon rasvaa kehossa on. Viskeraalirasva yhdessä suuren osan Alankomaiden Jalkapallomaajoukkue Paita rasvan kanssa maksassa liittyy huolellisesti tehostettuun vaaraan tyypin 2 diabeteksen määrittämiseksi. Nämä rasvavarastot ovat seurauksena tärkeitä kohteita uusille lääkkeille ja ruokavaliostrategioille. Useat tutkimukset ovat viitanneet siihen, että kasviöljyjen ja pähkinöiden monityydyttymättömien rasvojen korkeampi saanti liittyy tyypin 2 diabeteksen vähentyneeseen vaaraan, mutta syyt tähän pysymiseen epäselvästi.

Tässä tutkimuksessa ehdotetaan mahdollista selitystä tällaiselle assosiaatiolle, joka osoittaa, että monityydyttymättömät rasva -ACID: t voivat vaikuttaa rasvan jakautumiseen kehossa paljon suotuisammin kuin tyydyttyneitä rasvoja, todennäköisimmin säätelemällä tehostettua energian palamista tai vähentynyttä viskeraalisten rasvojen varastointia kaloririkkaiden ruokavalioiden yhteydessä.

Tutkijat pystyivät myös näkemään, että tyydyttyneiden rasvojen liiallinen kulutus näyttää kykenevän “kytkemään” spesifiset geenit rasvakudoksessa, jotka lisäävät rasvan varastointia vatsassa ja täsmälleen samaan aikaan haitta-insuliinin säätelyä. Monityydyttymättömät rasvat voivat sen sijaan “kytkeä” viskeraalisten rasvojen geenit, jotka puolestaan liittyvät rasvan minimoimiseen varastointiin ja kehon parannettuun sokerimetaboliaan. Tarvitaan kuitenkin paljon enemmän tutkimusta, jotta ymmärretään tarkalleen, miten tämä tapahtuu ihmisillä.

Löytö voi myös olla vaikuttava näkökohta, joka liittyy joidenkin yksilöiden taipumukseen kerätä rasvaa maksaan ja vatsaan. Uudet havainnot viittaavat siihen, että ruokavalion rasvarakenne voi pitkällä aikavälillä olla toiminto liikalihavuuteen liittyvien häiriöiden, kuten tyypin 2 diabeteksen, lopettamisessa varhaisessa vaiheessa ennen kuin ylipaino kehittyy.

”Tämä on fantastista kiinnostavaa, koska meillä ei ole nykyään ennaltaehkäiseviä hoitoja rasvamaksasta ja viskeraalisesta rasvasta. Uudet havainnot tukevat myös maailmanlaajuisia ruokavalioehdotuksia, mukaan lukien uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset, jotka muun muassa viittaa Kala ”, toteaa Ulf Risérus.

Seuraava askel on nyt selvittää yksityiskohtaisemmin, mitä kehossa tapahtuu, kun syömme vastaavia rasvoja, ja tutkimaan, mitkä vaikutukset ovat ylipainoisilla henkilöillä, joilla on kohonnut tyypin 2 diabeteksen vaara.

Lehtiviite:
Fredrik Rosqvist, David Iggman, Joel Kullberg, J Jonathan Cedernaes, Hans-Erik Johansson, Anders Larsson, Lars Johansson, Håkan Ahlström, Peter Arner, Ingrid Dahlman, samoin kuin Ulf Risérus. Ylipeite monityydyttymättömät ja tyydyttyneet rasvat laukaisevat ainutlaatuisia vaikutuksia maksaan ja viskeraaliseen rasvan kerääntymiseen ihmisillä. Diabetes, helmikuu 2014 doi: 10.2337/db13-1622 1939-327x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *